Puzdra na mobily ? Nájdete ich tu! ¦ "UROB SI SÁM" - e-shop, drevené lišty, krycie drevené lišty, podlahové drevené lišty, ozdobné drevené lišty. ¦

Baranie mäso | Recepty.vander.sk


Úvod >>> Baranie mäso

Baranie mäsoBaranie mäso je po bravčovine najtučnejšie. Pretože však má jemnejšie svalové vlákna a voľnejšie väzivo ako mäso veľkých zvierat, je stráviteľnejšie ako hovädzina. Má svoju zvláštnu osobitú chuť a vôňu, vďaka ktorej je buď veľmi obľúbené, alebo naopak, neobľúbené.

Barní tuk (loj) má vysoký bod topenia, rýchle chladne a tuhne už pri izbovej teplote. Preto baranie mäso podávame vždy horúce a na ohriatych tanieroch.

Najchutnejšia baranina je z mladších zvierat (do dvoch rokov). U starších zvierat podkožný tuk neraz pokrýva celé telo v tenkej vrstve na chrbte a na rebrách a mäso je pretučnené.

Jahňacie a kozľacie mäso pripomína skôr teľacie. U nás je vítanou zmenou v jarnom období.

Pre celkom nevýraznú chuť vyžaduje jahňacie a kozľacie mäso pikantnejšiu úpravu. Pripravuje sa predovšetkým ako pečené s plnkou, ktorá vhodne supluje mäso obsahujúce veľa kostí, alebo zaprávané či dusené s paprikovo smotanovou omáčkou. Môžeme ho aj deliť, obaľovať a vyprážať ako rezne. Z vnútorností je výborná polievka.

Derma Help

Derma Help prispieva k normálnej tvorbe kolagénu a k správnej funkcii krvných ciev.
Viac info!10.60€

Chitosan

Znižuje množstvo cholesterolu - priaznivého účinku sa dosiahne pri prívode 3 g chitosanu denne.
Viac info!13.20€

Kolostrum

Kolostrum má overený pôvod, je získavané výhradne zo špeciálne vyberaných, úplne zdravých kráv.
Viac info!9.80€

Stolové sladidlo - Stévia

Stolové sladidlo s obsahom sladidla pochádzajúceho z rastlín Stevia Rebaudiana Bertoni
Viac info!8.20€

Prihlásenie
Užívateľské meno:
Heslo:
Zabudli ste heslo?
Ak ešte nemáte vytvorený účet, zaregistrujte sa

Reklama

Nové recepty

Cuketový nákyp
Zdravá a výborná domáca nutela
Domáci chlieb
Tekvicové halušky
Domáce cestoviny (tagliatelle) so žihľavou a slaninkou
Zdravé a ľahké špenátovo-hráškové rizoto
Jednoduché pagáčiky
Mramorové mäso
Bravčové karé na rošte s citrónom
Vianočná štóla
Perníkový koláč
Bábovka s hrozienkami
Syrové pagáčiky
Guláš
Nepečená mandarínková torta
Falošná treska
Syrové cestoviny
Libanonská placka
Zapekaná kuracia zmes z bylinkového cesta
Kura po gazdovsky
Kuracie stehienka v zeleninovej omáčke
Kurča s bylinkami
Tiramisu s kávou
Karamelový krémeš
Čučoriedkové mafiny