Puzdra na mobily ? Nájdete ich tu! ¦ "UROB SI SÁM" - e-shop, drevené lišty, krycie drevené lišty, podlahové drevené lišty, ozdobné drevené lišty. ¦

Domáce rezance | Recepty.vander.sk


Úvod >>> Múčne hlavné jedlá >>> Domáce rezance

Domáce rezance

Suroviny:

500 g hrubej múky
1 vajce
soľ
200 ml vody
tuk (olej
masť alebo maslo) na pomastenie

Postup:

Na dosku dáme múku, urobíme do nej jamku, osolíme, pridáme vajce rozmiešané v časti vody a za postupného pridávania vody spracujeme na cesto. Rozdelíme ho na dva bochníky, ktoré prikryjeme mikroténovou fóliou a necháme 10 minút odpočinúť. Potom ho rozvaľkáme na hrúbku 2 až 2,5 mm a ne­cháme trocha obschnúť. Obschnuté cesto jemne pomúčime, pokrájame na široké pásy asi 5 až 6 cm, poukladáme ich na seba a pokrájame. Šírka rezancov môže byť rôzna od 2 do 10 mm. Pripravené rezance dáme do vriacej osolenej vody, zamiešame a keď vyplávajú na povrch, vyberieme ich sitkom alebo dierovanou varechou. Necháme dobre odkvapkať, pomastíme a premiešame.

Recept vložil: Hanka | 14.01.2010 21:44:53

Vytlačiť recept

Pošli známemu

nie je to bohviečo  môže byť  dobrý  výborný  je to vinikajúce  Tento recept hodnotilo 185 návštevníkov:
hodnotenie


Komentáre k receptu: Domáce rezance

Zatiaľ ešte nikto nepridal komentár, buďte prvý.

Komentáre môžu pridávať len registrovaný
Prihlásenie
Užívateľské meno:
Heslo:
Zabudli ste heslo?
Ak ešte nemáte vytvorený účet, zaregistrujte sa

Reklama

Nové recepty

Cuketový nákyp
Zdravá a výborná domáca nutela
Domáci chlieb
Tekvicové halušky
Domáce cestoviny (tagliatelle) so žihľavou a slaninkou
Zdravé a ľahké špenátovo-hráškové rizoto
Jednoduché pagáčiky
Mramorové mäso
Bravčové karé na rošte s citrónom
Vianočná štóla
Perníkový koláč
Bábovka s hrozienkami
Syrové pagáčiky
Guláš
Nepečená mandarínková torta
Falošná treska
Syrové cestoviny
Libanonská placka
Zapekaná kuracia zmes z bylinkového cesta
Kura po gazdovsky
Kuracie stehienka v zeleninovej omáčke
Kurča s bylinkami
Tiramisu s kávou
Karamelový krémeš
Čučoriedkové mafiny