Puzdra na mobily ? Nájdete ich tu! ¦ "UROB SI SÁM" - e-shop, drevené lišty, krycie drevené lišty, podlahové drevené lišty, ozdobné drevené lišty. ¦

Hovädzie mäso v baklažánovej omáčke | Recepty.vander.sk


Úvod >>> Hovädzie mäso >>> Hovädzie mäso v baklažánovej omáčke

Hovädzie mäso v baklažánovej omáčke

Suroviny:

450 g hovädzej roštenky
1 veľký baklažán
1 veľká cibuľa
2 strúčiky cesnaku
400 g sterilizovaných paradajok
70 g paradajkového pretlaku
0,9 l kuracieho vývaru
olej
1 červená chilli paprička
½ ČL zmesi korenia z potlčeného (koriandra,fenikla,klinčeka,škorice)
1 PL tymianu
mleté čierne korenie
soľ

Postup:

Umyté mäso osušíme, nakrájame na kocky, okoreníme, osolíme, posypeme polovicou tymianu a premiešame. Na panvici zohrejeme olej, vložíme mäso, asi 10 min. ho opekáme a potom vyberieme. Do výpeku vlejeme ešte trochu oleja, opražíme v ňom cibuľu a cesnak, vložíme posekané paradajky aj so šťavou a varíme 10 min. Pridáme paradajkový pretlak, zmes korenia, nakrájanú chilli papričku, zvyšok tymianu a dobre zamiešame. Potom k zmesi vložíme späť mäso, zalejeme ho horúcim vývarom a pri miernej teplote varíme asi 30 min. Pridáme baklažán nakrájaný na drobné kocky, premiešame, prikryjeme a uvaríme domäkka.

Recept vložil: Michal | 18.03.2011 10:09:02

Vytlačiť recept

Pošli známemu

nie je to bohviečo  môže byť  dobrý  výborný  je to vinikajúce  Tento recept hodnotilo 31 návštevníkov:
hodnotenie


Komentáre k receptu: Hovädzie mäso v baklažánovej omáčke

Zatiaľ ešte nikto nepridal komentár, buďte prvý.

Komentáre môžu pridávať len registrovaný
Prihlásenie
Užívateľské meno:
Heslo:
Zabudli ste heslo?
Ak ešte nemáte vytvorený účet, zaregistrujte sa

Reklama

Nové recepty

Cuketový nákyp
Zdravá a výborná domáca nutela
Domáci chlieb
Tekvicové halušky
Domáce cestoviny (tagliatelle) so žihľavou a slaninkou
Zdravé a ľahké špenátovo-hráškové rizoto
Jednoduché pagáčiky
Mramorové mäso
Bravčové karé na rošte s citrónom
Vianočná štóla
Perníkový koláč
Bábovka s hrozienkami
Syrové pagáčiky
Guláš
Nepečená mandarínková torta
Falošná treska
Syrové cestoviny
Libanonská placka
Zapekaná kuracia zmes z bylinkového cesta
Kura po gazdovsky
Kuracie stehienka v zeleninovej omáčke
Kurča s bylinkami
Tiramisu s kávou
Karamelový krémeš
Čučoriedkové mafiny