Puzdra na mobily ? Nájdete ich tu! ¦ "UROB SI SÁM" - e-shop, drevené lišty, krycie drevené lišty, podlahové drevené lišty, ozdobné drevené lišty. ¦

Zapekaná kuracia zmes z bylinkového cesta | Recepty.vander.sk


Úvod >>> Hydina >>> Zapekaná kuracia zmes z bylinkového cesta

Zapekaná kuracia zmes z bylinkového cesta

Suroviny:

1800 g kurčaťa alebo 500 g vykosteného kuracieho mäsa bez kože
1 vajce
175 g šľahačky
60 g masla
750 g väčších zemiakov
175 g hrášku
1 cibuľa
3 mrkvy
30 g múky
1l kuracieho vývaru
3 zelerové vňate
1 viazanička petržlenovej vňate
strúhaný muškátový oriešok
korenie
soľ
Cesto na bylinkovú placku:
150 ml mlieka
60 g masla
250 g múky
1 PL prášku do pečiva
1 viazanička petržlenovej vňate
1 ČL soli

Postup:

Vo väčšej panvici necháme zovrieť kurací vývar, pridáme na kolieska nakrájanú mrkvu, na pásiky nakrájanú zelerovú vňať a na kocky nakrájané zemiaky. Varíme na miernom ohni 3 minúty. Vsypeme hrášok a varíme ďalších 5 minút. Zeleninu precedíme a pridáme k mäsu nakrájanému na plátky. Vývar odložíme.V menšej panvici roztopíme maslo a speníme na ňom nakrájanú cibuľu. Potom všetko poprášime múkou a opražíme 1 až 2 minúty. Primiešame 500 ml vývaru a varíme asi 2 minúty, pridáme šľahačku, muškátový oriešok, korenie a soľ. Omáčkou zalejeme zmes kurčaťa so zeleninou, pridáme nasekaný petržlen a zľahka premiešame.Cesto na bylinkovú placku: Do misy nasypeme múku s práškom do pečiva i soľou, na kocky nakrájané maslo, nasekanú petržlenovú vňať. Zo zmesi vypracujeme mrvenicu, pridáme mlieko a dobre premiešame. Vypracujeme hladké cesto a vytvarujeme placku hrubú 1 cm. Formičkou povykrajujeme z cesta 4 až 6 koliesok.Kuraciu zmes rozdelíme do zapekacích misiek, každú misku prikryjeme plackou. Ušľaháme vajce so soľou a potrieme ním placky. Pečieme v horúcej rúre 15 minút, potom teplotu znížime a pečieme ďalších 7 až 10 minút, kým placka nezhnedne a náplň nie je horúca.

Recept vložil: Linda | 28.09.2011 17:16:22

Vytlačiť recept

Pošli známemu

nie je to bohviečo  môže byť  dobrý  výborný  je to vinikajúce  Tento recept hodnotilo 155 návštevníkov:
hodnotenie


Komentáre k receptu: Zapekaná kuracia zmes z bylinkového cesta

Zatiaľ ešte nikto nepridal komentár, buďte prvý.

Komentáre môžu pridávať len registrovaný
Prihlásenie
Užívateľské meno:
Heslo:
Zabudli ste heslo?
Ak ešte nemáte vytvorený účet, zaregistrujte sa

Reklama

Nové recepty

Cuketový nákyp
Zdravá a výborná domáca nutela
Domáci chlieb
Tekvicové halušky
Domáce cestoviny (tagliatelle) so žihľavou a slaninkou
Zdravé a ľahké špenátovo-hráškové rizoto
Jednoduché pagáčiky
Mramorové mäso
Bravčové karé na rošte s citrónom
Vianočná štóla
Perníkový koláč
Bábovka s hrozienkami
Syrové pagáčiky
Guláš
Nepečená mandarínková torta
Falošná treska
Syrové cestoviny
Libanonská placka
Zapekaná kuracia zmes z bylinkového cesta
Kura po gazdovsky
Kuracie stehienka v zeleninovej omáčke
Kurča s bylinkami
Tiramisu s kávou
Karamelový krémeš
Čučoriedkové mafiny