Puzdra na mobily ? Nájdete ich tu! ¦ "UROB SI SÁM" - e-shop, drevené lišty, krycie drevené lišty, podlahové drevené lišty, ozdobné drevené lišty. ¦

Kapor v mise | Recepty.vander.sk


Úvod >>> Ryby >>> Kapor v mise

Kapor v mise

Suroviny:

1 kapor
2 strúčiky cesnaku
soľ
1 lyžička tymianu
šťava z 1 citróna
hladká múka
olej
40 g masla
50 ml bieleho vína
1 červená a 1 biela cibuľa
mleté čierne korenie
1 varená mrkva
polovička malej predvarenej cukety
1 citrón
petržlenová vňať

Postup:

Kapra zbavíme šupín a hlavy a nasekáme ho na porcie. Do každej urobíme dva plytké zárezy, potrieme ich cesnakom utretým so soľou, posypeme tymianom, pokvapkáme šťavou z polovičky citróna a necháme pol hodiny odležať. Potom ryby obalíme v hladkej múke a rýchle z oboch strán opečieme na rozpálenom oleji v panvici. Misu na zapekanie vymastíme maslom, polejeme vínom, posypeme nakrájanou a na masle opraženou cibuľou a rozložíme porcie ryby. Položíme na ne vločky masla, posypeme mletým čiernym korením a pokvapkáme druhou polovičkou citrónovej šťavy. Zapečieme v predhriatej rúre 10 až 15 minút. Ryby na mise ozdobíme hviezdičkami povykrajovanými z uvarenej mrkvy a cukety, dielikmi citróna a zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame s restovanými zemiakmi.

Recept vložil: Jano | 22.12.2008 22:25:31

Vytlačiť recept

Pošli známemu

nie je to bohviečo  môže byť  dobrý  výborný  je to vinikajúce  Tento recept hodnotilo 44 návštevníkov:
hodnotenie


Komentáre k receptu: Kapor v mise

Zatiaľ ešte nikto nepridal komentár, buďte prvý.

Komentáre môžu pridávať len registrovaný
Prihlásenie
Užívateľské meno:
Heslo:
Zabudli ste heslo?
Ak ešte nemáte vytvorený účet, zaregistrujte sa

Reklama

Nové recepty

Cuketový nákyp
Zdravá a výborná domáca nutela
Domáci chlieb
Tekvicové halušky
Domáce cestoviny (tagliatelle) so žihľavou a slaninkou
Zdravé a ľahké špenátovo-hráškové rizoto
Jednoduché pagáčiky
Mramorové mäso
Bravčové karé na rošte s citrónom
Vianočná štóla
Perníkový koláč
Bábovka s hrozienkami
Syrové pagáčiky
Guláš
Nepečená mandarínková torta
Falošná treska
Syrové cestoviny
Libanonská placka
Zapekaná kuracia zmes z bylinkového cesta
Kura po gazdovsky
Kuracie stehienka v zeleninovej omáčke
Kurča s bylinkami
Tiramisu s kávou
Karamelový krémeš
Čučoriedkové mafiny