Puzdra na mobily ? Nájdete ich tu! ¦ "UROB SI SÁM" - e-shop, drevené lišty, krycie drevené lišty, podlahové drevené lišty, ozdobné drevené lišty. ¦

Janovská hlivová omáčka | Recepty.vander.sk


Úvod >>> Prílohy k jedlám zo zeleniny >>> Janovská hlivová omáčka

Janovská hlivová omáčka

Suroviny:

50 g hlív
80 g cibule
tuk
30 g rajčinového pretlaku
30 g tuku na zápražku
30 g múky
300 ml hydinového vývaru
100 ml smotany
30 g tvrdého syra
soľ
čierne korenie a cesnak na ochutenie.

Postup:

Hlivy uvaríme, scedíme a pokrájame nadrobno. Cibuľu pokrájame na kocky, opražíme, pridáme rajčinový pretlak a chvíľu podusíme. Tuk roztopíme, vymiešame s múkou. Urobíme svetlú zápražku, rozriedime ju studeným vývarom, necháme zovrieť, pridáme cibuľu a hlivy. 10 minút povaríme na miernom ohni, občas premiešame. Na konci varenia pridáme smotanu a postrúhaný syr, ochutíme.

Recept vložil: Ľubica | 04.06.2009 10:21:50

Vytlačiť recept

Pošli známemu

nie je to bohviečo  môže byť  dobrý  výborný  je to vinikajúce  Tento recept hodnotilo 25 návštevníkov:
hodnotenie


Komentáre k receptu: Janovská hlivová omáčka

Zatiaľ ešte nikto nepridal komentár, buďte prvý.

Komentáre môžu pridávať len registrovaný
Prihlásenie
Užívateľské meno:
Heslo:
Zabudli ste heslo?
Ak ešte nemáte vytvorený účet, zaregistrujte sa

Reklama

Nové recepty

Cuketový nákyp
Zdravá a výborná domáca nutela
Domáci chlieb
Tekvicové halušky
Domáce cestoviny (tagliatelle) so žihľavou a slaninkou
Zdravé a ľahké špenátovo-hráškové rizoto
Jednoduché pagáčiky
Mramorové mäso
Bravčové karé na rošte s citrónom
Vianočná štóla
Perníkový koláč
Bábovka s hrozienkami
Syrové pagáčiky
Guláš
Nepečená mandarínková torta
Falošná treska
Syrové cestoviny
Libanonská placka
Zapekaná kuracia zmes z bylinkového cesta
Kura po gazdovsky
Kuracie stehienka v zeleninovej omáčke
Kurča s bylinkami
Tiramisu s kávou
Karamelový krémeš
Čučoriedkové mafiny