Puzdra na mobily ? Nájdete ich tu! ¦ "UROB SI SÁM" - e-shop, drevené lišty, krycie drevené lišty, podlahové drevené lišty, ozdobné drevené lišty. ¦

Jahodová torta 1 | Recepty.vander.sk


Úvod >>> Torty >>> Jahodová torta 1

Jahodová torta 1

Suroviny:

200 g hladkej múky
1/2 ČL kypriaceho prášku
100 g masla
50 g práškového cukru
2 ČL vanilínového cukru
1 vajce
1 PL kyslej smotany
KRÉM: 250 g jemného nízkotučného tvarohu
375 ml smotany na šľahanie
80 g práškového cukru
2 ČL vanilínového cukru
5 zarovnaných ČL želatíny
2 PL rumu
PLNKA: 500 g jahôd
100 g jahodového džemu
1 PL rumu
2 balíčky červeného tortového želé
50 g mandľových lupienkov
šľahačku na ozdobenie

Postup:

Preosiatu múku s kypriacim práškom zmiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Pridáme pokrájané studené maslo, vajce, kyslú smotanu a na doske vypracujeme hladké cesto, ktoré vložíme do mikroténového vrecúška a na hodi­nu odložíme odpočinúť do chladu. Veľký obdĺžnikový plech vyložíme papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 175/155 °C. Odpočinuté cesto rozdelíme na dve časti, každú časť rozvaľkáme a podľa veľkosti tortovej formy vykrojíme dva kruhy. Prenesieme ich na pripravený plech, popicháme vidličkou a postupne upečieme (v teplovzdušnej rúre ich môžeme upiecť naraz na dvoch plechoch). Vo vyhriatej rúre pečieme asi 10 minút. Upečené pláty necháme vychladnúť. KRÉM: Želatínu zalejeme 5 lyžicami vody a necháme napučať. Potom ju rozpustíme vo vodnom kúpeli, pridáme rum a premiešame. Tvaroh vymiešame s vanilínovým cukrom a polovicou práškového cukru. Smotanu vyšľaháme dotuha so zvyšným cukrom, opatrne pridáme k vymiešanému tvarohu a premiešame. Nakoniec vmiešame rozpustenú želatínu. V kastróliku mierne zahrejeme džem, odstavíme a vmiešame doň lyžicu rumu. Vychladnuté pláty spojíme teplým jahodovým džemom a vložíme do tortovej formy. Boky formy vyložíme papierom na pečenie. Pláty zalejeme tvarohovým krémom a dáme na hodinu do chladničky stuhnúť. Na stuhnutý krém poukladáme polovice jahôd – zopár si odložíme na ozdobenie. Podľa návodu na obale pripravíme tortové želé a zalejeme ním jahody. Tortu odložíme na 1 až 2 hodiny do chladničky. Stuhnutú tortu vyberieme z formy a boky obalíme mandľovými lupienkami. Pred podávaním tortu ozdobíme šľahačkou a zvyšnými jahodami.

Recept vložil: Stanka | 04.06.2009 16:05:12

Vytlačiť recept

Pošli známemu

nie je to bohviečo  môže byť  dobrý  výborný  je to vinikajúce  Tento recept hodnotilo 30 návštevníkov:
hodnotenie


Komentáre k receptu: Jahodová torta 1

Zatiaľ ešte nikto nepridal komentár, buďte prvý.

Komentáre môžu pridávať len registrovaný
Prihlásenie
Užívateľské meno:
Heslo:
Zabudli ste heslo?
Ak ešte nemáte vytvorený účet, zaregistrujte sa

Reklama

Nové recepty

Cuketový nákyp
Zdravá a výborná domáca nutela
Domáci chlieb
Tekvicové halušky
Domáce cestoviny (tagliatelle) so žihľavou a slaninkou
Zdravé a ľahké špenátovo-hráškové rizoto
Jednoduché pagáčiky
Mramorové mäso
Bravčové karé na rošte s citrónom
Vianočná štóla
Perníkový koláč
Bábovka s hrozienkami
Syrové pagáčiky
Guláš
Nepečená mandarínková torta
Falošná treska
Syrové cestoviny
Libanonská placka
Zapekaná kuracia zmes z bylinkového cesta
Kura po gazdovsky
Kuracie stehienka v zeleninovej omáčke
Kurča s bylinkami
Tiramisu s kávou
Karamelový krémeš
Čučoriedkové mafiny