Puzdra na mobily ? Nájdete ich tu! ¦ "UROB SI SÁM" - e-shop, drevené lišty, krycie drevené lišty, podlahové drevené lišty, ozdobné drevené lišty. ¦

Bleskový pstruh | Recepty.vander.sk


Úvod >>> Ryby >>> Bleskový pstruh

Bleskový pstruh

Suroviny:

2 pstruhy (500 g) vykostené a rozrezané na filé
2 veľmi tenké plátky bieleho chleba s odkrojenou kôrkou
nakrájané na maličké kocky
2 citróny
2 PL masla
1 PL olivového oleja
2 PL kapár
2 PL najemno posekanej petržlenovej vňate
soľ
mleté čierne korenie

Postup:

Na panvici rozohrejeme lyžicu masla, pridáme kocky chleba a asi 2 minúty ich smažíme do zlatista. Osmažené kocky presypeme do misky vystlanej papierovým obrúskom, ktorý odsaje prebytočný tuk. Odkrojíme oba konce citróna a nad miskou nožíkom odrežeme kôru aj s bielou časťou až k dužine. Citrónovú dužinu očistíme od blán, ktoré oddeľujú jednotlivé dieliky a dáme do misky. Mali by sme sa snažiť zachytiť čo najviac šťavy. Vo veľkej panvici rozohrejeme zvyšok masla a olej. Rybie filety osolíme a okoreníme, vložíme do panvice a smažíme asi 2 minúty z každej strany do zlatohneda. Vyberieme z panvice a udržujeme v teple. Do panvice pridáme citrónovú dužinu a šťavu, kapary nasekanú petržlenovú vňať. Dobre premiešame. Filety podávame preliate citrónovou omáčkou a posypané opečenými chlebovými krutónmi.

Recept vložil: Lenka | 04.06.2009 18:09:21

Vytlačiť recept

Pošli známemu

nie je to bohviečo  môže byť  dobrý  výborný  je to vinikajúce  Tento recept hodnotilo 52 návštevníkov:
hodnotenie


Komentáre k receptu: Bleskový pstruh

Zatiaľ ešte nikto nepridal komentár, buďte prvý.

Komentáre môžu pridávať len registrovaný
Prihlásenie
Užívateľské meno:
Heslo:
Zabudli ste heslo?
Ak ešte nemáte vytvorený účet, zaregistrujte sa

Reklama

Nové recepty

Cuketový nákyp
Zdravá a výborná domáca nutela
Domáci chlieb
Tekvicové halušky
Domáce cestoviny (tagliatelle) so žihľavou a slaninkou
Zdravé a ľahké špenátovo-hráškové rizoto
Jednoduché pagáčiky
Mramorové mäso
Bravčové karé na rošte s citrónom
Vianočná štóla
Perníkový koláč
Bábovka s hrozienkami
Syrové pagáčiky
Guláš
Nepečená mandarínková torta
Falošná treska
Syrové cestoviny
Libanonská placka
Zapekaná kuracia zmes z bylinkového cesta
Kura po gazdovsky
Kuracie stehienka v zeleninovej omáčke
Kurča s bylinkami
Tiramisu s kávou
Karamelový krémeš
Čučoriedkové mafiny