Puzdra na mobily ? Nájdete ich tu! ¦ "UROB SI SÁM" - e-shop, drevené lišty, krycie drevené lišty, podlahové drevené lišty, ozdobné drevené lišty. ¦

Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou | Recepty.vander.sk


Úvod >>> Vnútornosti >>> Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou

Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou

Suroviny:

500 g hovädzieho jazyka
soľ
OMÁČKA: 60 g masti
80 g koreňovej zeleniny (mrkva
petržlen...)
20 g cibule
20 g paradajkového pretlaku
40 g ríbezľového lekváru
10 g hrozienok
20 g mandlí
40 g hladkej múky
10 g kryštálového cukru
šťava z polovice citróna
50 ml červeného vína
soľ
čierne mleté korenie

Postup:

Umytý a očistený hovädzí jazyk uvaríme v osolenej vode. Ešte teplý olúpeme a dáme nad paru, aby sa nevysušil. 20 min. OMÁČKA: Na masti podusíme očistenú, na menšie kúsky koreňovú zeleninu, nakrájanú cibuľu a korenie. Pridáme múku a upražíme dočervena. Do zeleninového základu pridáme paradajkový pretlak, ríbezľový lekvár, cukor, soľ a citrónovú šťavu. Zalejeme vývarom z jazyka a povaríme. 20 min. Uvarenú omáčku prepasírujeme alebo rozmixujeme, pridáme hrozienka, olúpané a nakrájané mandle a červené víno. Omáčku necháme zovrieť. Pred podávaním jazyk nakrájame a prelejeme omáčkou. Podávame s ryžou, knedľou alebo cestovinou.

Recept vložil: Slavo | 08.06.2009 14:47:37

Vytlačiť recept

Pošli známemu

nie je to bohviečo  môže byť  dobrý  výborný  je to vinikajúce  Tento recept hodnotilo 39 návštevníkov:
hodnotenie


Komentáre k receptu: Hovädzí jazyk s poľskou omáčkou

Zatiaľ ešte nikto nepridal komentár, buďte prvý.

Komentáre môžu pridávať len registrovaný
Prihlásenie
Užívateľské meno:
Heslo:
Zabudli ste heslo?
Ak ešte nemáte vytvorený účet, zaregistrujte sa

Reklama

Nové recepty

Cuketový nákyp
Zdravá a výborná domáca nutela
Domáci chlieb
Tekvicové halušky
Domáce cestoviny (tagliatelle) so žihľavou a slaninkou
Zdravé a ľahké špenátovo-hráškové rizoto
Jednoduché pagáčiky
Mramorové mäso
Bravčové karé na rošte s citrónom
Vianočná štóla
Perníkový koláč
Bábovka s hrozienkami
Syrové pagáčiky
Guláš
Nepečená mandarínková torta
Falošná treska
Syrové cestoviny
Libanonská placka
Zapekaná kuracia zmes z bylinkového cesta
Kura po gazdovsky
Kuracie stehienka v zeleninovej omáčke
Kurča s bylinkami
Tiramisu s kávou
Karamelový krémeš
Čučoriedkové mafiny