Puzdra na mobily ? Nájdete ich tu! ¦ "UROB SI SÁM" - e-shop, drevené lišty, krycie drevené lišty, podlahové drevené lišty, ozdobné drevené lišty. ¦

Hovädzie stehno prešpikované zeleninou | Recepty.vander.sk


Úvod >>> Hovädzie mäso >>> Hovädzie stehno prešpikované zeleninou

Hovädzie stehno prešpikované zeleninou

Suroviny:

1 kg hovädzieho stehna
1 väčšiu mrkvu
1 väčší petržlen
1 cuketu
4 strúčiky cesnaku
300 g širokých rezancov
2 cibule
5 dl mäsového vývaru
1 dl červeného vína
1 viazaničku petržlenovej vňate
paradajkový pretlak
rozmarín
bobkový list
olej
soľ
čierne korenie

Postup:

Cibuľu nakrájanú na plátky osmažíme na malom množstve oleja. Podľa vlastnej chuti pridáme paradajkový pretlak, celé korenie a bobkový list. Osolíme a podlejeme mäsovým vývarom. Mrkvu, petržlen, cukety nakrájame na rezančeky a prešpikujeme nimi hovädzie stehno. Zvyšnú zeleninu nakrájame na malé kocky a spolu s osoleným a prešpikovaným mäsom vložíme do základu na polievku. Podľa potreby ešte podlejeme malým množstvom vody a pod pokrievkou necháme hodinu až hodinu a pol podusiť. Potom mäso vyberieme a nakrájame na plátky. Šťavu scedíme, premiešame s červeným vínom a zahustíme. V inej nádobe rozpálime olej, pridáme cesnak, čerstvý rozmarín, nasekanú petržlenovú vňať, osolíme a všetko spolu podusíme. Cestoviny najprv uvaríme v slanej vode, a potom ich mierne osmažíme v panvici na olivovom oleji. Pred podávaním položíme doprostred taniera uvarené cestoviny, na ne umiestnime plátky prešpikovaného mäsa a zmes cesnaku s rozmarínom. Dookola polejeme omáčkou z červeného vína.

Recept vložil: Anka | 08.06.2009 14:57:11

Vytlačiť recept

Pošli známemu

nie je to bohviečo  môže byť  dobrý  výborný  je to vinikajúce  Tento recept hodnotilo 26 návštevníkov:
hodnotenie


Komentáre k receptu: Hovädzie stehno prešpikované zeleninou

Zatiaľ ešte nikto nepridal komentár, buďte prvý.

Komentáre môžu pridávať len registrovaný
Prihlásenie
Užívateľské meno:
Heslo:
Zabudli ste heslo?
Ak ešte nemáte vytvorený účet, zaregistrujte sa

Reklama

Nové recepty

Cuketový nákyp
Zdravá a výborná domáca nutela
Domáci chlieb
Tekvicové halušky
Domáce cestoviny (tagliatelle) so žihľavou a slaninkou
Zdravé a ľahké špenátovo-hráškové rizoto
Jednoduché pagáčiky
Mramorové mäso
Bravčové karé na rošte s citrónom
Vianočná štóla
Perníkový koláč
Bábovka s hrozienkami
Syrové pagáčiky
Guláš
Nepečená mandarínková torta
Falošná treska
Syrové cestoviny
Libanonská placka
Zapekaná kuracia zmes z bylinkového cesta
Kura po gazdovsky
Kuracie stehienka v zeleninovej omáčke
Kurča s bylinkami
Tiramisu s kávou
Karamelový krémeš
Čučoriedkové mafiny