Puzdra na mobily ? Nájdete ich tu! ¦ "UROB SI SÁM" - e-shop, drevené lišty, krycie drevené lišty, podlahové drevené lišty, ozdobné drevené lišty. ¦

Anglický rozbíf | Recepty.vander.sk


Úvod >>> Hovädzie mäso >>> Anglický rozbíf

Anglický rozbíf

Suroviny:

600 g odkostenej a očistenej nízkej roštenky
60 g tuku
10 g hladkej múky
mleté čierne korenie
anglická koreninová omáčka ( worcester )
voda alebo vývar
soľ

Postup:

Odležanú roštenku umyjeme, čistou utierkou osušíme a odblaníme. Tukovú časť na povrchu aj so spodnou blanou niekoľkokrát narežeme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme tukom. Takto pripravenú ju necháme 1 hodinu odležať v chlade. Potom rozohrejeme tuk a z oboch strán mäso prudko opečieme. Potom pečieme v horúcej rúre približne 20 minút, pričom občasne polievame vlastnou šťavou a mierne dolievame i vývar. Roštenka teda anglický rozbíf musí vo vnútri ružový, nie krvavý. Výpek vydusíme na tuk, poprášime múkou a opražíme do hneda. Potom zalejeme vlažnou vodou a dobre povaríme. Nakoniec šťavu precedíme a dochutíme worcestrom. Mäso nakrájame na plátky, poukladáme na tanier a polejeme šťavou. Anglický rozbíf podávame s opekanými zemiakmi či rozličnou zeleninou pripravenou na anglický spôsob.

Recept vložil: Andrea | 09.06.2009 14:49:38

Vytlačiť recept

Pošli známemu

nie je to bohviečo  môže byť  dobrý  výborný  je to vinikajúce  Tento recept hodnotilo 71 návštevníkov:
hodnotenie


Komentáre k receptu: Anglický rozbíf

Zatiaľ ešte nikto nepridal komentár, buďte prvý.

Komentáre môžu pridávať len registrovaný
Prihlásenie
Užívateľské meno:
Heslo:
Zabudli ste heslo?
Ak ešte nemáte vytvorený účet, zaregistrujte sa

Reklama

Nové recepty

Cuketový nákyp
Zdravá a výborná domáca nutela
Domáci chlieb
Tekvicové halušky
Domáce cestoviny (tagliatelle) so žihľavou a slaninkou
Zdravé a ľahké špenátovo-hráškové rizoto
Jednoduché pagáčiky
Mramorové mäso
Bravčové karé na rošte s citrónom
Vianočná štóla
Perníkový koláč
Bábovka s hrozienkami
Syrové pagáčiky
Guláš
Nepečená mandarínková torta
Falošná treska
Syrové cestoviny
Libanonská placka
Zapekaná kuracia zmes z bylinkového cesta
Kura po gazdovsky
Kuracie stehienka v zeleninovej omáčke
Kurča s bylinkami
Tiramisu s kávou
Karamelový krémeš
Čučoriedkové mafiny