Puzdra na mobily ? Nájdete ich tu! ¦ "UROB SI SÁM" - e-shop, drevené lišty, krycie drevené lišty, podlahové drevené lišty, ozdobné drevené lišty. ¦

Zápražka | Recepty.vander.sk


Úvod >>> Rady, tipy, triky >>> Zápražka

Zápražka

Suroviny:

Postup:

Na 1 l polievky počítame 30 g tuku a 30 g hladkej múky (2 lyžice). Ale aj viac prípadne menej. Do zohriateho tuku vmiešame preosiatu hladkú múku a za občasného miešania uprašíme na svetlú alebo tmavšiu zápražku, do zlatistej farby. V polievke ju povaríme asi 1/4 hodiny, aby stratila múčnu príchuť. Čím je zápražka tmavšia, t.j. dlhšie pražená, tým menej zahusťuje. Cibuľu pridáme postrúhanú až vtedy, keď je zápražka upražená, a ešte ju v nej popražíme.

Recept vložil: Mária | 13.11.2008 20:31:24

Vytlačiť recept

Pošli známemu

nie je to bohviečo  môže byť  dobrý  výborný  je to vinikajúce  Tento recept hodnotilo 127 návštevníkov:
hodnotenie


Komentáre k receptu: Zápražka

Zatiaľ ešte nikto nepridal komentár, buďte prvý.

Komentáre môžu pridávať len registrovaný
Prihlásenie
Užívateľské meno:
Heslo:
Zabudli ste heslo?
Ak ešte nemáte vytvorený účet, zaregistrujte sa

Reklama

Nové recepty

Cuketový nákyp
Zdravá a výborná domáca nutela
Domáci chlieb
Tekvicové halušky
Domáce cestoviny (tagliatelle) so žihľavou a slaninkou
Zdravé a ľahké špenátovo-hráškové rizoto
Jednoduché pagáčiky
Mramorové mäso
Bravčové karé na rošte s citrónom
Vianočná štóla
Perníkový koláč
Bábovka s hrozienkami
Syrové pagáčiky
Guláš
Nepečená mandarínková torta
Falošná treska
Syrové cestoviny
Libanonská placka
Zapekaná kuracia zmes z bylinkového cesta
Kura po gazdovsky
Kuracie stehienka v zeleninovej omáčke
Kurča s bylinkami
Tiramisu s kávou
Karamelový krémeš
Čučoriedkové mafiny