Puzdra na mobily ? Nájdete ich tu! ¦ "UROB SI SÁM" - e-shop, drevené lišty, krycie drevené lišty, podlahové drevené lišty, ozdobné drevené lišty. ¦

Pozlátené hovädzie držky na bolonský spôsob | Recepty.vander.sk


Úvod >>> Vnútornosti >>> Pozlátené hovädzie držky na bolonský spôsob

Pozlátené hovädzie držky na bolonský spôsob

Suroviny:

700g hovädzích držiek
olej
60 g prerastenej slaniny
1 strúčik cesnaku
1/2 cibule
soľ
mleté čierne korenie
1 vetvička petržlenovej vňate
2 žĺtky
niekoľko kvapiek polievkového korenia
3 PL postrúhaného parmezánu
ementálu alebo čedaru

Postup:

Držky najskôr uvaríme a potom ich pokrájame na štvorčeky. Do kastróla dáme štipku oleja a pokrájanú slaninku. Cibuľu pokrájame nadrobno a keď sa slanina začne škvariť, tak ju k nej pridáme. Opražíme do zlatista, pridáme aj rozotretý cesnak, najemno posekanú petržlenovú vňať, držky a ešte všetko osolíme. Prikryjeme a pomaly dusíme približne 20 minút. Pred podávaním jedla v miske rozmiešame s trochou teplej vody žĺtky, dochutíme polievkovým korením a necháme vychladnúť. Kastról s držkami odstavíme a pridáme 2 PL syra i žĺtkovú zmes. Prikryjeme, dáme na oheň, aby žĺtky stuhli. Potom držky dáme na misu a nakoniec už len povrch posypeme zvyšným syrom.

Recept vložil: Lukáš | 10.06.2009 17:10:10

Vytlačiť recept

Pošli známemu

nie je to bohviečo  môže byť  dobrý  výborný  je to vinikajúce  Tento recept hodnotilo 39 návštevníkov:
hodnotenie


Komentáre k receptu: Pozlátené hovädzie držky na bolonský spôsob

Zatiaľ ešte nikto nepridal komentár, buďte prvý.

Komentáre môžu pridávať len registrovaný
Prihlásenie
Užívateľské meno:
Heslo:
Zabudli ste heslo?
Ak ešte nemáte vytvorený účet, zaregistrujte sa

Reklama

Nové recepty

Cuketový nákyp
Zdravá a výborná domáca nutela
Domáci chlieb
Tekvicové halušky
Domáce cestoviny (tagliatelle) so žihľavou a slaninkou
Zdravé a ľahké špenátovo-hráškové rizoto
Jednoduché pagáčiky
Mramorové mäso
Bravčové karé na rošte s citrónom
Vianočná štóla
Perníkový koláč
Bábovka s hrozienkami
Syrové pagáčiky
Guláš
Nepečená mandarínková torta
Falošná treska
Syrové cestoviny
Libanonská placka
Zapekaná kuracia zmes z bylinkového cesta
Kura po gazdovsky
Kuracie stehienka v zeleninovej omáčke
Kurča s bylinkami
Tiramisu s kávou
Karamelový krémeš
Čučoriedkové mafiny