Puzdra na mobily ? Nájdete ich tu! ¦ "UROB SI SÁM" - e-shop, drevené lišty, krycie drevené lišty, podlahové drevené lišty, ozdobné drevené lišty. ¦

Plnené slezinky | Recepty.vander.sk


Úvod >>> Vnútornosti >>> Plnené slezinky

Plnené slezinky

Suroviny:

6 baraních prípadne bravčových slezín
250 g cibule
150 g masti
50 g limbových orieškov alebo mandlí
2 šálky ryže
30 g korintiek ( hrozienok )
10 g čerstvého kôpru
50 g hrozienok
soľ
mleté čierne korenie

Postup:

Cibuľu pokrájame nadrobno a na stredne silnom plameni na tuku opražíme. Ryžu umyjeme, pridáme ju k cibuli a na ohni miešame 10 minút. Potom prilejeme šálku vody a dusíme ďalších 5 minút. Kôpor nasekáme a po 5 minútach ho spolu aj s hrozienkami, soľou, čiernym korením a limbovými orieškami pridáme k ryži. Ak namiesto limbových oriešok použijeme mandle, tak ich musíme pozdĺžne prekrojiť. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Zatiaľ slezinu umyjeme, urobíme do nej otvor a ak už zmes vychladla, tak ňou slezinu naplníme a zašijeme. Keď použijeme bravčovú slezinu, tak ju musíme prekrojiť na rovnaké diely, ktoré potom na obidvoch stranách zošijeme. Takto pripravené sleziny dáme do hrnca s teplou vodou a cca 20 minút varíme. Sleziny nemusíme veľmi naplniť, pretože ryža varením zväčšuje objem a tak by mohla prasknúť. Po 20 minútach sa pozrieme, či je ryža už uvarená. Ak treba, dolejeme vodu. Vývar zo slezín môžeme použiť ako polievku. Ak je slezina už uvarená, tak ju necháme odkvapkať. Potom ju na panvici, do ktorej pridáme masť, buď v rúre alebo na plameni z oboch strán opražíme do zlatista. Podávame s hlávkovým šalátom.

Recept vložil: Samo | 10.06.2009 17:13:18

Vytlačiť recept

Pošli známemu

nie je to bohviečo  môže byť  dobrý  výborný  je to vinikajúce  Tento recept hodnotilo 90 návštevníkov:
hodnotenie


Komentáre k receptu: Plnené slezinky

Zatiaľ ešte nikto nepridal komentár, buďte prvý.

Komentáre môžu pridávať len registrovaný
Prihlásenie
Užívateľské meno:
Heslo:
Zabudli ste heslo?
Ak ešte nemáte vytvorený účet, zaregistrujte sa

Reklama

Nové recepty

Cuketový nákyp
Zdravá a výborná domáca nutela
Domáci chlieb
Tekvicové halušky
Domáce cestoviny (tagliatelle) so žihľavou a slaninkou
Zdravé a ľahké špenátovo-hráškové rizoto
Jednoduché pagáčiky
Mramorové mäso
Bravčové karé na rošte s citrónom
Vianočná štóla
Perníkový koláč
Bábovka s hrozienkami
Syrové pagáčiky
Guláš
Nepečená mandarínková torta
Falošná treska
Syrové cestoviny
Libanonská placka
Zapekaná kuracia zmes z bylinkového cesta
Kura po gazdovsky
Kuracie stehienka v zeleninovej omáčke
Kurča s bylinkami
Tiramisu s kávou
Karamelový krémeš
Čučoriedkové mafiny