Puzdra na mobily ? Nájdete ich tu! ¦ "UROB SI SÁM" - e-shop, drevené lišty, krycie drevené lišty, podlahové drevené lišty, ozdobné drevené lišty. ¦

Hovädzie medailóniky | Recepty.vander.sk


Úvod >>> Hovädzie mäso >>> Hovädzie medailóniky

Hovädzie medailóniky

Suroviny:

6 hovädzích medailónikov (zo sviečkovice)
6 plátkov slaniny
4 PL masla
12 čerešňových paradajok
2 malé baklažány
2 cibule (pokrájané na kolieska)
100 ml mlieka
1 šálka hovädzieho vývaru (200 – 250 ml)
1 PL kečupu
50 ml bieleho vína
6 pečených zemiakov
hladká múka
mleté čierne korenie
čerstvé bylinky na ozdobenie
olej
soľ

Postup:

V panvici zohrejeme 3 PL masla. Pridáme paradajky, okoreníme mletým čiernym korením a prudko opečieme (4 – 8 minút). Baklažány očistíme, pokrájame na plátky, osolíme, opečieme na horúcom oleji a necháme odkvapkať. Cibuľové kolieska namočíme do mlieka, obalíme v múke a 3 minúty vyprážame v horúcom oleji. Necháme odkvapkať, potom okoreníme soľou a čiernym korením. Hovädzie medailóniky obalíme slaninou a obviažeme niťou, aby sa nerozpadli. Pripravené medailóniky okoreníme, v panvici rozpálime olej a medailóniky opečieme – z každej strany opekáme 4 – 5 minút. Opečené medailóniky vyberieme, osolíme a odložíme do tepla. Vypražený tuk zalejeme hovädzím vývarom a 1 PL kečupu. Necháme prevrieť na silnom plameni, až odparíme časť tekutiny. Zoberieme z ohňa a primiešame biele víno a 1 PL masla. Na veľký servírovací tanier rozložíme paradajky, opečené baklažány, kolieska cibule a polovice pečených zemiakov. Navrch poukladáme medailóniky, ktoré polejeme pripravenou šťavou a ozdobíme čerstvými bylinkami.

Recept vložil: Ema | 19.06.2009 19:16:42

Vytlačiť recept

Pošli známemu

nie je to bohviečo  môže byť  dobrý  výborný  je to vinikajúce  Tento recept hodnotilo 42 návštevníkov:
hodnotenie


Komentáre k receptu: Hovädzie medailóniky

Zatiaľ ešte nikto nepridal komentár, buďte prvý.

Komentáre môžu pridávať len registrovaný
Prihlásenie
Užívateľské meno:
Heslo:
Zabudli ste heslo?
Ak ešte nemáte vytvorený účet, zaregistrujte sa

Reklama

Nové recepty

Cuketový nákyp
Zdravá a výborná domáca nutela
Domáci chlieb
Tekvicové halušky
Domáce cestoviny (tagliatelle) so žihľavou a slaninkou
Zdravé a ľahké špenátovo-hráškové rizoto
Jednoduché pagáčiky
Mramorové mäso
Bravčové karé na rošte s citrónom
Vianočná štóla
Perníkový koláč
Bábovka s hrozienkami
Syrové pagáčiky
Guláš
Nepečená mandarínková torta
Falošná treska
Syrové cestoviny
Libanonská placka
Zapekaná kuracia zmes z bylinkového cesta
Kura po gazdovsky
Kuracie stehienka v zeleninovej omáčke
Kurča s bylinkami
Tiramisu s kávou
Karamelový krémeš
Čučoriedkové mafiny