Puzdra na mobily ? Nájdete ich tu! ¦ "UROB SI SÁM" - e-shop, drevené lišty, krycie drevené lišty, podlahové drevené lišty, ozdobné drevené lišty. ¦

“Tagliata di Manzo – hovädzia roštenka” s grilovanou zeleninou, pečené zemiaky na cesnaku | Recepty.vander.sk


Úvod >>> Hovädzie mäso >>> “Tagliata di Manzo – hovädzia roštenka” s grilovanou zeleninou, pečené zemiaky na cesnaku

“Tagliata di Manzo – hovädzia roštenka” s grilovanou zeleninou, pečené zemiaky na cesnaku

Suroviny:

800 g hovädzej roštenky
50 ml polosuchého ružového sektu
100 g cukiny
100 g červenej papriky
100 g žltej papriky
100 g baklažánu
soľ
mleté čierne korenie
olivový olej Extra Virgin
kamenná soľ

Postup:

Roštenku nakrájame na steaky, 4 kusy po cca 200 g. Osolíme, okoreníme, potrieme olivovým olejom a prelejeme sektom. Necháme odležať v chladničke asi 1/2 hodinu, aby sa jemne kyslastá chuť sektu vstrebala do mäsa. Umytú zeleninu nakrájame na väčšie kusy a na rozpálenom grile ugrilujeme z obidvoch strán. Jemne osolíme a okoreníme. Umyté zemiaky nakrájame aj so šupou na mesiačiky. Jemne osolíme, premiešame s olivovým olejom a na hrubšie plátky nakrájaným cesnakom. Pečieme vo vyhriatej rúre asi 45 minút. Roštenku opečieme na grile z obidvoch strán asi 6 minút tak, aby mäso zostalo v strede ružové. Takáto úprava steaku sa nazýva medium. Na tanier poukladáme zeleninu a zemiaky. Roštenku pred podávaním prerežeme šikmým rezom na tri plátky a naaranžujeme na zeleninu. Posypeme hrubou kamennou soľou. Jedlo sa hodí na dobrý nedeľný obed, ale je aj výborným tipom na obdobie letného grilovania. Podľa someliérskych pravidiel by sa mal pokrm podávať s nápojom, ktorý je súčasťou receptu. V tomto prípade sa k hovädzej roštenke skvele hodí polosuché ružové šumivé víno.

Recept vložil: Emil | 22.06.2009 12:30:36

Vytlačiť recept

Pošli známemu

nie je to bohviečo  môže byť  dobrý  výborný  je to vinikajúce  Tento recept hodnotilo 23 návštevníkov:
hodnotenie


Komentáre k receptu: “Tagliata di Manzo – hovädzia roštenka” s grilovanou zeleninou, pečené zemiaky na cesnaku

Zatiaľ ešte nikto nepridal komentár, buďte prvý.

Komentáre môžu pridávať len registrovaný
Prihlásenie
Užívateľské meno:
Heslo:
Zabudli ste heslo?
Ak ešte nemáte vytvorený účet, zaregistrujte sa

Reklama

Nové recepty

Cuketový nákyp
Zdravá a výborná domáca nutela
Domáci chlieb
Tekvicové halušky
Domáce cestoviny (tagliatelle) so žihľavou a slaninkou
Zdravé a ľahké špenátovo-hráškové rizoto
Jednoduché pagáčiky
Mramorové mäso
Bravčové karé na rošte s citrónom
Vianočná štóla
Perníkový koláč
Bábovka s hrozienkami
Syrové pagáčiky
Guláš
Nepečená mandarínková torta
Falošná treska
Syrové cestoviny
Libanonská placka
Zapekaná kuracia zmes z bylinkového cesta
Kura po gazdovsky
Kuracie stehienka v zeleninovej omáčke
Kurča s bylinkami
Tiramisu s kávou
Karamelový krémeš
Čučoriedkové mafiny