Puzdra na mobily ? Nájdete ich tu! ¦ "UROB SI SÁM" - e-shop, drevené lišty, krycie drevené lišty, podlahové drevené lišty, ozdobné drevené lišty. ¦

Sladký baránok s bielou polevou | Recepty.vander.sk


Úvod >>> Torty >>> Sladký baránok s bielou polevou

Sladký baránok s bielou polevou

Suroviny:

tuk na vymazanie formy
strúhanka
3 bielka
štipka soli
150 g mäkkého masla
150 g cukru
3 žĺtka
trochu nastrúhanej pomarančovej kôry
150 g polohrubej múky
100 g práškového cukru
1 formu veľkonočného baránka (obsah 0,75 l)

Postup:

Formu dobre vymastíme, vysypeme strúhankou, zavrieme a zatrasieme ňou, aby sa rovnomerne rozdelila. Rúru predhrejeme na 180 °C. Bielka so soľou dobre vyšľaháme na sneh. Maslo, cukor, žĺtka a pomarančovú kôru rozmiešame na krém. Opatrne primiešame múku a sneh. Cesto naplníme do formy a pečieme 40 minút. Formu dáme na 15 minút vychladnúť, až potom ju otvoríme. Práškový cukor vymiešame s 1 - 2 PL vody na hustú polevu a tou natrieme vychladnutého veľkonočného baránka.

Recept vložil: zuzik | 22.06.2009 14:48:13

Vytlačiť recept

Pošli známemu

nie je to bohviečo  môže byť  dobrý  výborný  je to vinikajúce  Tento recept hodnotilo 37 návštevníkov:
hodnotenie


Komentáre k receptu: Sladký baránok s bielou polevou

Zatiaľ ešte nikto nepridal komentár, buďte prvý.

Komentáre môžu pridávať len registrovaný
Prihlásenie
Užívateľské meno:
Heslo:
Zabudli ste heslo?
Ak ešte nemáte vytvorený účet, zaregistrujte sa

Reklama

Nové recepty

Cuketový nákyp
Zdravá a výborná domáca nutela
Domáci chlieb
Tekvicové halušky
Domáce cestoviny (tagliatelle) so žihľavou a slaninkou
Zdravé a ľahké špenátovo-hráškové rizoto
Jednoduché pagáčiky
Mramorové mäso
Bravčové karé na rošte s citrónom
Vianočná štóla
Perníkový koláč
Bábovka s hrozienkami
Syrové pagáčiky
Guláš
Nepečená mandarínková torta
Falošná treska
Syrové cestoviny
Libanonská placka
Zapekaná kuracia zmes z bylinkového cesta
Kura po gazdovsky
Kuracie stehienka v zeleninovej omáčke
Kurča s bylinkami
Tiramisu s kávou
Karamelový krémeš
Čučoriedkové mafiny