Puzdra na mobily ? Nájdete ich tu! ¦ "UROB SI SÁM" - e-shop, drevené lišty, krycie drevené lišty, podlahové drevené lišty, ozdobné drevené lišty. ¦

Liptovské bryndzové halušky | Recepty.vander.sk


Úvod >>> Múčne hlavné jedlá >>> Liptovské bryndzové halušky

Liptovské bryndzové halušky

Suroviny:

750 g zemiakov
soľ
250 g hladkej múky
250 g bryndze
100 g údenej slaniny

Postup:

Zemiaky očistíme, postrúhame a osolíme, pridáme múku a všetko spolu dobre premiešame. Do vriacej osolenej vody hádžeme z doštičky pomocou noža halušky. Keď vyplávajú na povrch, dierkovanou varechou ich vyberieme. Nepreplachujeme vodou, ale dáme hneď do pripravenej misy a každú vrstvu halušiek premiešame bryndzou. Nakoniec všetko polejeme horúcou rozškvarenou slaninou, ale už nemiešame, len trocha lyžicou prehrnieme (aby z nich neunikala para) a hneď podávame.

Recept vložil: Jano | 29.06.2009 12:49:31

Vytlačiť recept

Pošli známemu

nie je to bohviečo  môže byť  dobrý  výborný  je to vinikajúce  Tento recept hodnotilo 28 návštevníkov:
hodnotenie


Komentáre k receptu: Liptovské bryndzové halušky

Zatiaľ ešte nikto nepridal komentár, buďte prvý.

Komentáre môžu pridávať len registrovaný
Prihlásenie
Užívateľské meno:
Heslo:
Zabudli ste heslo?
Ak ešte nemáte vytvorený účet, zaregistrujte sa

Reklama

Nové recepty

Cuketový nákyp
Zdravá a výborná domáca nutela
Domáci chlieb
Tekvicové halušky
Domáce cestoviny (tagliatelle) so žihľavou a slaninkou
Zdravé a ľahké špenátovo-hráškové rizoto
Jednoduché pagáčiky
Mramorové mäso
Bravčové karé na rošte s citrónom
Vianočná štóla
Perníkový koláč
Bábovka s hrozienkami
Syrové pagáčiky
Guláš
Nepečená mandarínková torta
Falošná treska
Syrové cestoviny
Libanonská placka
Zapekaná kuracia zmes z bylinkového cesta
Kura po gazdovsky
Kuracie stehienka v zeleninovej omáčke
Kurča s bylinkami
Tiramisu s kávou
Karamelový krémeš
Čučoriedkové mafiny